Google+ Followers

Saturday, January 24, 2015

Pergimu Mengadap Illahi

Assalamualaikum..

Semalam 23.1.2015 hari Jumaat pukul 11malam perginya bonda yg saya kasihi mengadap Illahi.Alhamdulillah saya sempat menjaga dia malam pertama di icu dan malam tadi..Kehilangan bonda saya cukup cepat saya rasakan.Sakit kaki lepas tu operate dan sesak nafas.Terlalu cepat.

Tak sempat saya nak jaga dia lebih lama.Saya tau itu memang sifat semuladi mak saya yg tak pernah menyusahkan anak2 sehingga ke saat akhir pemergiannya.

Tapi kami adik beradik puas hati kerana 9 orang anak2nya berada di sisinya.Masih ingat lagi saat genting mak saya bertarung nyawa.Kami membacakan yasin dan ajar mengucap kalimah Allah..Getirnya masa tu hanya Allah yang tahu.Kami adik beradik juga banyak menguruskan arwah.Dari hospital,memandikannya,mengimamkan solat jenazah,dan sehinggalah ke pengkebumiannya.Semua adik beradik yg lakukan.

Alhamdulillah mak berjaya mendidik kami adik beradik.Syukur sangat ya Allah punyai seorang ibu yg sangat penyayang dan terlalu baik hati..Pergimu tiada galang ganti.

Semoga arwah ditempatkan dlm kalangan orang yang beriman.Rindunya nak dengar suara mak saya membebel kat saya dan adik beradik lain.Rindu celoteh mak saya dan masakan dia.Lepas ni tiada lagi hidangan istimewa bila balik kampung.

Innalillah hi wainna ilaihi rojiun..

7 comments:

  1. Kami turut bersedih Zilla. Moga Zilla tabah dengan kehilangan ni.. insyaAllah arwah bakal ditempatkan di kalangan orang yang beriman.. nati zilla balik sini baru bercerita panjang ya.. banyak yang nak tanya Zilla ni..

    ReplyDelete
  2. salam takziah zilla...moga arwah ibu zilla ditempatkan dikalangan org2 yg beriman dan beramal soleh..inshaAllah..

    akak juga pernah merasa kehilangan ibu,cumanya akak tak sempat bersama mak akak masa mak akak menghembuskan nafas yang terakhir..

    ReplyDelete
  3. Salam takziah... mudah2an rohnya ditempat kan di sisi Nya

    Al-Fatihah

    salam kenal dan salam singgah

    ReplyDelete
  4. salam takziah....semoga rohnya ditempatkan di sisi orang-orang yang beriman....amin

    Al- Fatihah

    ReplyDelete
  5. Salam takziah dari Bunda...pada 21 jan lepas genap 2 tahun pemergian mak bunda...sama2 kita sedekahkan Alfatihah kepada roh mereka yang kita sayangi...semoga roh arwah ditempatkan bersama roh mereka2 yang beriman dan soleh... aamiin

    ReplyDelete
  6. Alfatihah utk arwah Bonda.....
    Lama awak tak bersiaran.......

    ReplyDelete
  7. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete