Google+ Followers

Friday, November 21, 2014

Throwback:Mujhse Dosti Karoge

Hi Assalamualaikum

Tak boleh tido la malam ni.Its probably dah tido banyak petang tadi.Astaghfirullah..Lepas tengok muzik2 separuh akhir,tukar2 channel,tetiba tertengok cerita MDK.Mujhse Dosti Karoge atau dalam bm nya sudikah kau berkawan denganku?

Memang saya mengaku masa di sekolah menengah dulu saya dan best fren saya ejei memang peminat cerita hindustan.Sampailah merebak ke universiti.Masa kat u pula nak dijadikan cerita,duduk pula sebilik dengan org yg minat hindustan juga.Hasniza,orang bukit mertajam.Oh kenangan.Bestnya.Niza ni sebaya saya tapi dia ambil course sainspen.So dia masuk awal sikit daripada saya.Kira senior sayalah.Selalu tiap2 malam di bilik 025 Desasiswa Fajar Bakti Blok H25,Niza mesti cerita pasal filem hindi.Kitorang sama2 review lah.Macam mak cerita kat anak lah kononnya cerita2 sebelum tidur.Hehe.

Tentang cerita ni,Niza dah tengok di pawagam.Jadi dia balik USM tu dia duk cerita best sangat cerita ni.Dari awal cerita sehinggalah tamat.Wow.Macam menarik.Jadi saya masa tu selalu kalau nak tengok cerita,kami selalu sewa cd dengan sorang akak ni.Terus cari cd ni.Sanggup sewa tu semata2 nak tengok cerita MDK.Sebenarnya bukan nak tengok sangat cerita,tapi lagunya pun best sangat.Siap boleh hafal lagi.Kalau habis kelas pun,bila balik ke bilik,saya pasang lagu dan tido.Oh nikmatnya.Kalau makan sorang2 dalam bilik pun lagu dari filem ni juga jadi peneman.Haha.Memang minat sangat tak boleh nak cakapla.Pelakon pun best Hrithik Roshan,Rani Mukherje dan Kareena Kapoor.Rasanya ada juga yang minat filem ni kan!

Kisahnya tentang Raj yang berpindah ke luar negara.Tapi dia sering mengirim email kat Tina.Dia pula silap,dia ingatkan Tina yang selalu balas semua emelnya,tapi sebenarnya Pooja.Alah,ramai dah tau kan sinopsis cerita ni..Malas nak cerita.

Nak dijadikan cerita juga,sorang lagi pelakon dalam MDK ialah Uday Chopra.Kat universiti tempat kami belajar ada sorang budak saspen yang sama course saya sebijik muka macam uday chopra.Jumpa je budak ni mesti teringat lagu saval si ladki hey...Haha.Gila.Memang gila.Kalau tak jumpa budak tu lagu tu tak keluar tau.Ish2.Hebat betul penangan cerita MDK ni.

Kalau dikira sekali dengan malam ni rasanya dah 100 kali kot tengok cerita ni.Emm.Rindu ejei dan niza.

12 comments:

  1. sy pon suka cite ni sbb lagu dia best best.
    sy kdg kdg bila tgk pertengahan jalan cerita bru teringat..

    x bosan kan.. sbb selang seli dg lagu n tarian itu yg best citer hindustan ..

    ppsstt: thanks akak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow kita geng..yey!tambah2 lagu yg ramai2 tu..lagu medley..ajkel tere mere pyar,dan banyak lagi lah.

      welcome dear

      Delete
  2. Owh! Citer hindustan yer...bunda ntah berapa lama dah tak tengok ...panjang sangat ..lama nak tunggu abis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAha..saya pun yg dl2 suka tengok..skrg punya entah hape2 ntah

      Delete
  3. salah singgah & salam ukhwan =)

    hikhik kite sama ar...mmg minat sngt tgk citer hindustan ni =p

    ReplyDelete
  4. akak pun suka cerita ni,siap beli cd lagi tau..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ye ke..kalau tau akak ada cd blh pinjam.hehe

      Delete
  5. hai sis...salam kenal!
    akak pun tgk citer MDK gaks, siap rakam lg!memang best kan citer tu!
    jom walking2 kt blog akak! umihabibi82.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai sis..salam..sep..kita sama..ok in shaa allah

      Delete
  6. Ramai yang minat rupanya.. kami buat apa ya malam tu? Oo..rasanya papa naim tgk bola, jadi anak beranak yang lain main kat bilik atas, tak tengok tv pun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..nih saya sorang terkedip2 tengok tv

      Delete