Google+ Followers

Monday, November 24, 2014

Ain Grad Tadika

Assalamualaikum

Semalam bertempat di De Palma Hotel Shah Alam,kami anak beranak ke sini untuk Convocation Ain.Alhamdulillah.Majlis sangat lancar.Walaupun menggabungkan 4 LC,namun perjalanan majlis sungguh lancar.Thank you to all the teachers.Bukan mudah nak uruskan budak2 seusia 6 tahun ini.

Semalam juga menitis air mata saya tengok Ain grad dan buat persembahan.Yang saya sedihnya masa dia yang lead untuk girls baca surah yasin.Masya Allah she done well.Menitis air mata tengok budak2 dah hafaz yasin walaupun tak sepenuhnya.Alhamdulillah.Lepastu dorang buat persembahan sajak dan nasyid.Tak sangka tecer guide dorang sangat amazing.Bagus sangat tecer Chah tu.Class tecer ain.Dia dapat anugerah best tecer.Ain walaupun tak dapat anugerah tapi saya sebagai seorang umi cukup bangga dengan dia.Hai cepat je air mata mengalir.Ni baru grad tadika.Kalau grad universiti tak taulah macam mana agak nya yea?

Mudah mudahan anak2 kita berjaya dunia akhirat.Panjang lagi masa dia untuk menghadapi hari2 mendatang.Semoga kita diberi kekuatan dan kesabaran dalam mendidik khalifah2 kecil ini berjaya dunia dan akhirat.Menjadi anak soleh solehah.Aamiin

4 comments:

  1. Wah.. seronoknya kakak.. dah grad ya. Dapat bayangkan macam mana rasa terharu zilla tu, masa g yang sek naim hari tu pun i dah meleleh2 air mata bila tgk anak2 enam tahun grad, kalau anak sendiri pastila lagi tak tahan rasanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa mcm cepatnya masa berlalu..risau pun ada dia nak masuk darjah 1.kan kena lebih berdikari..lain sangat dah ngan tadika..

      Delete
  2. tahniah ain..wah kalau akak pun tentu menangis tengok anak boleh baca yasin.. adam dapat no.3 hari tu pun akak dah terharu sangat2...hehehe mama ni kan cepat sangat tersentuh hati

    inshaAllah...anak2 kita akan jadi anak2 yg cemerlang didunia dan akhirat

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq kak..aamiin..semoga anak2 kita semua berjaya dunia akhirat

      Delete