Google+ Followers

Friday, October 3, 2014

Simulasi Haji Cilik 2014

Assalamualaikum

Semalam bertempat di Masjid Negeri Shah Alam ada dilakukan simulasi haji cilik dengan kerjasama lembaga tabung haji dan pertim(persatuan tadika islam malaysia).

Ain pun joint.Suka sangat dia.Minggu ni ada dua pembangkit semangat dia nak ke sekolah.Satu masa saya belikan dia sweater frozen.Suka sangat nk menunjuk kat kawan2.Hehe.Tapi semalam dia lebih teruja.Sekali kejut terus bangun masuk bilik air.Takut bas tinggalkan dia.Sebab tecer suruh ada di sekolah sebelum pukul 7.30am.

Yang bestnya betul2 dia buat real.Dengan bacaannya.Melontarnya.Siap ada pas lagi.Beg pun dapat.Saya bekalkan dia rm5 sebab tecer cakap akan membeli belah di pasar selepas haji.Suka dia dapat membeli belah.Ada dia belikan untuk adiknya juga yg kaler2 boboiboy tu.Dia cakap tak mahal umi.Rm1 saja..Hehe.

So,balik sekolah tu terus dia ceritakan yang dia sangat happy pergi haji.In shaa Allah pendedahan yang baik untuk anak2.

2 comments:

  1. Wah.. glamer la.. masuk tv di hari raya aritu pasal program ni. Untungla anak2 zilla dapat join sekali.. dapat pengalaman baru dan pendedahan awal sejak tadika lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh yea?umi dia tak tau pun masuk tv ko dop

      Delete