Google+ Followers

Tuesday, October 28, 2014

Manfaatkan Cuti Sekolah Anak Anda

Assalamualaikum..

Yey.Sedar tak sedar cuti sekolah akan bermula tidak lama lagi.Bagaimana dengan persiapan ibubapa yang ada anak kecil ataupun anak yang sudah di bangku sekolah menengah?Mesti sedang sibuk memikirkan mana nak letak anak,anak nak buat apa,nak bercuti ke mana dan macam2 lagi.

Jadi,cadangan saya,manfaatkanlah cuti sekolah anak anda.Tak kiralah apa pun pilihan anda.Pada saya pula,time cuti sekolah lah masa yang paling baik dan berkualiti untuk anak2 yang sedang membesar.

Kebanyakan masa cuti sekolah kami akan balik ke kampung.Jumpa dengan datuk nenek dorang.Tengok air bah kalau di Pantai Timur.Tangkap ikan ataupun memukat.Tengok ayam itik dan macam2 lagi.Tengok mesin padi.Berlatih baca quran dengan lebih baik lagi..Inilah yang selalu saya buat sebab bagi saya anak2 kena rasa pengalaman yang sangat berharga ini.Memang tak ada kat mana2 pusat tuisyen pun.

So,saya percaya parents di luar sana lagi bijak dalam memilih yang terbaik untuk anak2 anda.Pilihan di tangan anda.

12 comments:

  1. sian naim dan nazif, cutri hari tu tak ada gi mana2 pun, mujur juga ada beberapa kali gi berjumpa sedara mara dna sedara mara ada mari ke rumah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita pun rasa boring..anak2 lagilah kan..

      Delete
  2. Betul tu manfaatkan cuti anak2 dengan aktiviti yang berfaedah....selain asek mengadap buku jer kan...balik kampong boleh kenal saudara mara...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah..balik kampung memang sangat best untuk anak2 lebih2 lagi untuk mak dorang..hehe

      Delete
  3. huhu....belum rasa saat itu lg, sbb anak2 tak gie skolah lagi...nak balik kampong pun takda maknanya sbb kami takda kampong....huhu...apa pun selamat cuti sekolah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooh ye ke!kesiannya..tak pe asalkan cuti tu bermanfaat untuk anak2 dan family kn

      Delete
  4. cuti sekolah anak2 duduk taska la akak ni, mama tetap bekerja.

    selamat bercuti ye cikgu

    ReplyDelete
  5. kalau kak long Qalesya... skrng ni lagi dah mntk nk balik kampung cuti sekolah.. tk dan ibu daddy dia nak plan hehe dia dah plan dulu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooh..budak2 suka sgt blk kg kn..biarlah..klu saya..memang nk sangat galakkan..sebab bila dorang dah besar ada yg tak nak pun jejakkan kaki di kg.nk ajar ank2 seronok di kg.

      Delete
  6. Tulah UA.....sedang berkira kira nak plan apa kat depa ni.....
    Nak hantar tuition lah kat Si bongsu tu ....tahun depan dah nak UPSR

    ReplyDelete
    Replies
    1. elok juga perancangan tu kak daripada duk rumah jer

      Delete