Google+ Followers

Saturday, September 6, 2014

Little Caliphs Sports Day

Assalamualaikum..

Pagi2 lagi kami anak beranak bersiap ke sekolah kakak dan abang.Hari ni sport day diorang.Meriah sangat sambutan kali ni walaupun tak melibatkan tadika2 lain.Selalunya mereka gabungkan tiga tadika.Tahun ni hanya Little Caliph tempat anak saya belajar saja.Sebabnya tadika lain kebanyakan dah buat sukan.

Memang salute lah kat all the teachers.Bukan mudah nak handle anak2 4-6years old ni.Tapi mereka boleh.Tahun ni tema tradisional.Anak2 4 years old tema merdeka.Tengok perarakan masuk tu kelakar sangat dan sangat comel.Belum lagi tengok persembahan taekwondo mereka.Mula2 Ain tak nak pakai kain batik tu.Besar sangat.Pujuk punya pujuk barulah pakai.

Yang paling saya suka pula masa mereka berjoget lagu anak melayu.Teacher2 pun turut sama menari lagu tersebut.Lemak manis ala amboi2,santan kelapa ala amboi2..tu yang saya ingatlah.

Keseluruhannya sport Day kali ni sangat best.Yang terakhir untuk kakak dan pengalaman pertama untuk Zahin.Zahin kata best sport day tapi lama sangat sampai abang haus.hehe.

Ok sebelum terlupa malam tadi kami menerima berita yang sangat menegejutkan.Aida,kawan masa di USM dahulu telah kehilangan suaminya.Yang sedih sangat mereka baru saja 2 bulan berkahwin.Tapi ALLAH MAHA MENGETAHUI.Moga ada hikmah di sebalik kejadian.

6 comments:

  1. Wah nampak meriah tu hari sukan diorang..siap ada macam2 tema lagi.. mujur sekolah takde buat apa apa hari ni kan? Boleh gi tengok anak2 bersukan..

    ReplyDelete
  2. comel2nya...teringat pula ketika anak2 kak ana dahulu ketika seusia sebegini, seronok melewati hari2 bersama anak2 ni kan..salam ukhwah ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ukhuwah..best sangat tengok diorang membesar

      Delete
  3. Alahai...comel2nya...dengan acara tae kwando nyer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak larat nak gelak tengok budak2 tadika..comel2

      Delete