Google+ Followers

Thursday, May 29, 2014

MGM-Pen Murah tetapi Berkualiti

Assalamualaikum.

Tengah marking sekarang.Rasa rugi pula tak kongsi kehebatan pen ini.Bukannya apa,saya kalau marking kertas memang tak boleh guna pen biasa.Mesti nak kena dakwat basah.Kalau tak memang tak ada mood lah nak marking.

So selalunya berbatang2 pen dakwat basah yang dibeli.Kita tahu pen dakwat basah memang agak mahal kan.Tapi nak buat macam mana memang saya tak boleh kalau masa semak tu pakai pen biasa.Rasa lambat dan cepat mengantuk.Lagipun dakwat basah ni nampak cantik kan!Hehe.Sekadar pendapat saya.Lain orang lain caranya kan.Mesti ada yang nak cakap,alah aku pakai pen biasa pun dah siap key in dah markah..Masing2 pendapat la kan..

Pen MGM ni sangat murah.Berbaloi beli.Rm6 untuk sekotak 12 batang.Tengok sendirilah dakwatnya.So dalam rm0.50 sebatang.Sangat berbaloikan.Cikgu2 yang nak bolehlah beli di Mydin Mall.Tempat lain saya tak sure.Hari tu masa otw ke KL masa singgah kedai alat tulis kat Gua Musang sebelah KFC pun ada jual.Diorang jual rm1.20 lagi..Ha.Kan dah rugi.Jom serbu Mydin beli mgm pen..

8 comments:

  1. Menarik nampaknya.. kemarin baru gi mydin, tak tahu. Kalau tahu dah beli pen ni. Banyak lagi tak tertanda kertas tu.

    ReplyDelete
  2. Salam..

    Susah nk dpt harga yg murah kan? Dulu masa mengajar LM kemain jaga lg pen. Ye lah.. Klu jatuh mula tersekat2 dakwat dia. Ops itu kes org kedekut. Ekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam..haha..memangla kitorang pun sama..sayang tau klau dakwat tersekat2.bukan kedekut tapi penyayang.

      Delete
  3. Bunda yang tak marking kertas pelajar pun kalau beli pen memang memilih...
    Bunda pun suka pakai pen dakwat basah...rasa cantik tulisan berbanding pen mata bola...

    Terpulang lah masing2 punya pendapat kan...tapi yang leceh tu ada tu pakai 2 3 kali dah macam kering dakwatnya...bunda selalu beli kat popular je...

    Macsm2 jenis try nak puaskan hati...Bunda rajin tulis diary dan buku catitan belanja...

    Lepas ni Bunda nak cari pen MGM ni pulak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooh.bagusnya bunda suka tulis diari dan catitan belanja..aah..boleh try cari bunda..

      Delete
  4. Dah namanya cikgu mmg penting pen merah tu ....
    Pen mmg ada yg sedap dan tak sedapkan UA....Yang sedap buat bangkit mood nak menanda buku budak budakkan...

    ReplyDelete