Google+ Followers

Wednesday, May 28, 2014

Menitis Air Mata

Assalamualaikum..

Hari ni Parents Meet Day(Report Card Day)untuk kedua2 anak saya Ain dan Zahin di Little Caliphs.Memang tak hantar pun anak2 hari ni.Dalam pukul 12.30pm kami pun bergerak keluar dari rumah.

Mula2 jumpa Teacher Farah.Class teacher Zahin.Biasa je tecer cerita.Zahin good in colouring dan dia paling cepat siapkan kerja.Dah boleh baca dua suku kata dan doa.Menyanyi pun dah banyak sebab hari2 dorang nyanyi.Siap buat rap lagi lagu Muhammadku.Alhamdulillah.Tak ada pun nombor atau ranking dalam kelas.Just tecer cerita perfomance Zahin.Baju boleh pakai sendiri.Ke tandas pun ok.Cuma kalau nangis susah nak baik.So tecer memang tak kasi dia nangis.Haha..Bagus juga.

Lepas tu jumpa Teacher Chaa.Class teacher Ain.Ain dapat nombor 6.Alhamdulillah.Lagi ok dari tahun lepas.Saya puas hati sebabnya diorang punya percentage sangat rapat.Ada 2 orang berkongsi percentage yang sama.Teacher cakap kalau tak Ain dapat nombor 2 kalau tak ada Islamic Studies.Haish.Macam mana lah anak umi ni.Dari 4 years old islamic studies sangat lemah.Dulu Maths pun lemah.Kali ni Maths and Sains Ain dapat 100.Sama dengan budak yang dapat nombor 1.Cuma Islamic studies Ain dapat 88.Budak yang dapat nombor 1 dapat 98 markah.Hehe.Cane tu?

Yang saya terharu dan menitik air mata saya bila tecer cakap masa pemilihan untuk ke pra tahfiz tahun lepas.Sebabnya Ain sekarang dalam kelas pra tahfiz.Teacher 5 years old masa tu cakap dia pilih ain sebagai salah sorang student pra tahfiz sebab kelas ni sangat mencabar.Dorang dah belajar silibus sekolah rendah untuk ayat hafazan dan agama.Jadi tecer yang sekarang iaitu tecer chaa cakap are you serious?Sebab dia nampak Ain masa tu sangat pendiam.Dia tak percaya Ain boleh ikut kelas pra tahfiz..Macam umi dia kot.Pendiam dengan orang yang baru dikenali.

Dan bila dah masuk kelas teacher chaa sekarang tecer Chaa cakap.Masya Allah se is very brilliant !In syaa Allah.Menitik air mata saya depan tecer.Sebak rasa.Kalau anak konvo kat u nanti tak taulah.Haha.malu pula kat tecer bila difikirkan..Aminn.Masin mulut tecer chaa harapnya.Sangat minat Maths and science sekarang.In syaa allah semoga tercapai cita2 murni mu anak, nak jadi doktor.

6 comments:

  1. Tahniah zilla.. tahniah juga kakak dan abang. Permulaaan yang bagus ni. Kalau kena caranya, insyaAllah boleh jadi individu berjaya dan terkenal nanti ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa allah..allah humma amin..harap naim pun sama juga

      Delete
  2. Alhamdulillah.. Taniah. Air mata kegembiraan tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih lm..tapi bila difikirkan memang malu kat tecer..mesti tecer pikir emosi sungguh umi ain ni..ntah hape2..haha

      Delete
  3. Okje pun selalu menitik air mata UA....sedih ke, happy ke dia dua pun menitik hehe...entahlah sebak sungguh..
    Tahniah buat ain dan zahin yeh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. perasaan ibu terhadap anak.tak tau la kalau anak dh bljr jauh macam anak okje.huhu

      Delete