Google+ Followers

Sunday, May 25, 2014

Ceria Pop Star

Assalamualaikum..

Selamat bercuti kawan2.Mesti sibuk basuh baju,basuh pinggan,kemas rumah dan macam2 kan.
Tetiba masa tengok iklan ceria popstar,Ain ajukan soalan.

Ain;Umi,tak sedaplah suara budak ni.
Umi:Kenapa?
Ain;Kakak nak masuklah ceria popstar.Umi tau ke tempat dia?
Umi:Kakak dah ada lagu ke?Kakak nak nyanyi lagu apa?
Ain;Kakak nak nyanyi lagi hari guru..LILIN SEORANG GURU.
Umi;Haha..

Tetiba Zahin pun menyanyi juga.Semua nak masuk Popstar.Haih anak!Umi pun cakap nanti umi hantar semua pakat masuk popstar;)

Memang naif lagi budak2 ni.Teringat juga ada budak form 3 yang masuk audition untuk ceria popstar.Tapi kalah..Mungkin Ain juga mewarisi perangai saya masa sekolah rendah.Semua persembahan saya masuk.Tapi masa tu tak adanya ceria popstar.Pertandingan hafazan dan mengaji quran pun saya masuk juga dulu.

Betullah.Perangai anak2 adalah cerminan perangai kita yang dahulu.
 

6 comments:

  1. Wah..ada 2 bintang la kat rumah zilla tu. Bolehla tu berlatih dulu, lagi 3 tahun boleh join audition.. haha.. glamerla umi dia nanti.. agaknya kalau dulu2 ada rancangan gitu, umi dia tak jadi cikgu doh

    ReplyDelete
    Replies
    1. molek sangatlah berlatih dl..tu lah..seb baik tak dok.ahaks!!klu dop tak leh cr mknla siti sarah..nk compare ngan ct nurhaliza jauh benar bezanya.

      Delete
  2. Hahaha kelakar la pulak. Siapa bdk yg nak masuk ceria popstar tu? Kat skolah br sy ni mmg ada artis idola kecil. Si Harris tu... Shasha solero mcm cantik jer turn pon kat skolah ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. budak 3h..nama isnawi dan shahrul.haha..oo..harris tu sekolah tu dih..haha.shasha solero pun..glamour la sal ngajar situ;)

      Delete
  3. Wah bagusnya...confident level mmg tinggi tu baik mak baik anak bagus...bagus...

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa kecik2 confident level memang tinggi..tapi bila dah mak2 berbeza terus okje

      Delete