Google+ Followers

Saturday, March 22, 2014

Cuti Sekolah

Assalamualaikum

Cuti sekolah kali ni saya tak rasa pun macam nak cuti.Macam lupa pula hari ni cuti.Maklumlah kerja yang bertimbun tak habis2 lagi.

Saya baru saja habiskan menanda 2 kelas esei bm dan sejarah.So ada 3 kelas lagi.Chaiyok2..Hehe.Nampak gaya kena bawa balik ke kampunglah kertas2 tu semua.Ada satu kelas sejarah form 5 dan 2 kelas bm form 3 lagi..Ketiga2 nya esei yang panjang.Macam mana lah nak rasa cuti.Memang pattern sekolah kami asal nak cuti mesti exam.Tak bagi cikgu cuti lah konon..

Buka sekolah pula penghantaran LNK.Mana ada masa cuti sebenarnya.Beginilah nasib kami oh Tuhan!Hehe..

Sebelum bercuti,nak ucap tahniah kepada semua pelajar SPM baru2 ni.Salah sorang pelajar sekolah saya Farah Zaki menjadi best student di Selangor.Memang baik budaknya.Meremang bulu roma saya bila tahu pelajar Melayu kita.Semoga anak2 saya pun akan berjaya juga suatu hari nanti.

Tentang result SPM baru2 ni,ada murid yang tahu berterima kasih kepada cikgu2 walaupun segelintir sahaja.Siap ada yang pergi cari kita kat kelas semata2 nak ucap terima kasih sebab pernah ajar dia masa form 2.Terharunya..Bergambar lagi dengan cikgu..walaupun masa tu cikgu ni tengah jaga exam form 3.Heeehe.sabar ajalah.Kalau pengetua tau:)

3 comments:

  1. Cikgu cemerlang mmg macam tu. Masa cuti pun fikir kerja lagi.. hihi.. sabar kawan, banyak pahala menanti tu...

    Bagusnya budak2 cemerlang ingat ke cikgunya. I nak tgk thn depan ada tak murid yg dtg jumpa i. Tahun ni batch pertama murid spm yg i pernah ajar sejak masuk sek ni. Paling tak pun, geng 3a n 3f tu, dua thun turut2 ajar diorang sampai dah tahu siapa gf n bf diorang.

    ReplyDelete
  2. Tahniah buat UA dan anak didikan yg berjaya....guru mana yg tak seronok dan banggakan UA....
    Mmg tak boleh relaxlah cikgu ni kan UA...tak habis habis tanda Kertas peksa

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq..aah tumpang seronok..mmg tak relaks..bulan 5 exam lagi..huhu

      Delete