Google+ Followers

Friday, February 28, 2014

Cerita Anak2 Umi:)

Syukur Alhamdulillah.Hari ni dah genap 2 bulan Zahin bersekolah di LC..

Balik dari sekolah tadi dengar dia duk nyanyi I am little khalifah,khalifah of Allah..Hehe.Diulangnya lagu tu.

Yang ni paling mengujakan umi:
Zahin dah pandai baca bacaan dalam solat.Yang simple2 saja iaitu bacaan masa rukuk dan sujud.Kat Tesco tadi pun dibacanya ayat tu berulang kali..Syukur Ya Allah.Dari kosong umi hantar ke sekolah sekarang dia dah dapat sikit2:)

Sebelum ni dia cuma tahu nyanyi lagu hafiz af dan lagu tema ultraman je..mana2 lagu hafiz dia akan minat.

Ain pula cerita tadi yang dia cry hari ni sebab kawan dia Qaisara akan pindah sekolah.Dia cakap dia kuat nangis dan hug Qaisara.Qaisara pun sedih sebab nanti rindu kat semua.Hehe.Budak2 pun dah tahu erti sahabat.Betapa anak kecil ini mempunyai hati yang suci murni..

Ya Allah,Kau terangilah hati anak2 kami..aamiinn♡♥♡

8 comments:

  1. Tahniah Zahin.......budak budak kecik senang je nak tangkapnya kalau diajarkan..lebih lagi Zahin yv cerdik dan bijak ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih aunty:)in shaa allah..semoga terang hati anak2 kita semua

      Delete
  2. Seronoknya dengar ni. Zahin dah pandai bacaan solat.. bagus dia.. jadi good boy ni..

    zaim dah kurang ke chicken pox dia?

    ReplyDelete
    Replies
    1. in syaa allah..zaim makin kurang dah..sebelum ni nak buka mata pun tak boleh sebab bengkak

      Delete
  3. bagus zahin...

    seronokkan bila anak2 dah pandai macam tu, rasa teruja pulak

    ReplyDelete