Google+ Followers

Sunday, February 16, 2014

14.02.14-Baby Zaim dah Boleh Jalan

Assalamualaikum dan hai..

Alhamdulillah,baru siap key-in sps.Fuh lega..Nak buat soalan dan nak menaip sikit lagi..Harap2 semuanya lancar.

Nak share juga tentang tarikh cantik 14.2.14 baru ni.Kena pula jatuh pada hari Jumaat.Orang kata banyak tarikh cantik pada tahun ini jatuh pada hari Jumaat Saiyidul Ayyam.Masha Allah.

Pada tarikh ini baby Zaim baru boleh berjalan.Syukur sangat.Dalam usia 15 bulan dia start jalan.Kalau kakak Ain 13 bulan,Zahin 14 bulan dan baby Zaim15 bulan.Hehe..Kalau sorang lagi maunya 16 bulan.

Risau juga sebab dia lambat jalan.Bila mak mertua cerita ada  baby kat kampung dia start jalan 10 bulan lagi,suami selalu back up kata selalunya budak yang bijak lambat sikit boleh berjalan.Haha.Saja nak menyedapkan hati.Kalau lagi lambat lagi bijak lah yea.?Sebenarnya tu semua ketentuan Allah.Siapa kita untuk menidakkannya..

Patutlah masa ambil dia dari nursery hari tu Pengasuh suruh Zaim jalan.Tapi dia cuma merangkak dengan laju.Balik rumah dia start jalan dalam 6 langkah non stop.Bila dia jatuh,dia bangun lagi dan jalan lagi.Kelakar pun ada sebab dia macam nak menunjuk dia dah boleh jalan. Abang dan kakak pun happy sangat tengok dia boleh jalan.Siap bagi kiss kat baby bertubi2..♥♡♥

6 comments:

  1. Wah..great. tahniah Zaim.. good boy dah dapat kaki ni makin ligatlah lepas ni dia..

    ReplyDelete
  2. terima kasih..tak terkejar lah umi jawabnya

    ReplyDelete
  3. wah dah bole jln dah. penatnya t nak kejar.. fyah mcm dah berlari. biasalah bdn kecil.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..tu la sal..ni pun asal jatuh je terus bangun..excited jln..fyah dah lama kan?nnt bila zaim dah blh berlari saya review lagi

      Delete
  4. Sebagai ibu mmg tertunggu tunggu anak jalankan.....biasalah setiap anak lain lain gayanya....Tahniah baby Zaim dah dapat kaki....mamalah bizi lepas ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq..tulah..skrg pun dah rasa bznya..salam kenal

      Delete