Google+ Followers

Friday, January 10, 2014

Seminggu di The Little Caliphs

Assalamualaikum and hi..

Genap seminggu hari ni Zahin di Little Caliphs.Sepanjang seminggu ni belum ada lagilah aksi-aksi yang tidak diingini.Harapnya berkekalan sampai ke akhirnya.Lagipun masa saya transitkan dia minggu meeting di sekolah tu pun, dia dah tak nak ke taska,nak ke sekolah kakak katanya.Dua hari juga dia di tadika.

Secara betulnya Zahin dan kakaknya,Ain bersekolah pada 6.01.2014.Orang lain mungkin awal lagi kan!Seronok sangat masa dia nak ke sekolah tu.Sehari sebelum,dia dah cuba baju sekolah.Tak nak buka dah,konon excited sangat.

Bekal pertama yang umi sediakan untuk khalifah kecil umi:)
Pagi 6 haribulan tu, Zahin bangun pukul 4.00 pagi lagi.Tak boleh tidur agaknya.Umi pun sama juga.Dia bangun teman umi iron baju.Tengok dia semangat begitu sekali, saya pun goreng kan dia dan kakak mee untuk dibawa ke sekolah sebagai bekal.Suami pula potong limau sunkist untuk mereka berdua.Baby pun bawa bekal yang sama hari tu.:)

Urusan menghantar ke dua-dua khalifah kecil saya pada hari tu memang dah diserahkan pada abahnya.Memang macam biasalah.Saya yang akan ambil diorang berdua.Memang best bila dengar kedua-dua anak kecil ni bercerita tentang hari pertama mereka.Zahin cerita yang dia tak pandai nak goyang.Mungkin teacher ambil pendekatan mudah mengajar dia menyanyi dan menari untuk hari pertama.Masa hari seterusnya pula, dia ada nyanyikan lagu erti alfatihah by voice of ummi.Memang dulu lagu ni kakak Ain dah hafal dah sebab saya selalu pasang.Masa tu, teacher terkejut sebab bila disuruh nyanyi,Ain dah boleh nyanyi dan hafal dah lagu tu.Alhamdulillah.

Zahin dan kakaknya Ain
Semalam pula, Zahin tunjukkan saya kerja dia yang pertama kot.Entahlah,mungkin kerja pertama yang dibawa balik.Pinggan polisterin yang diwarnakan dengan macam-macam warna.Oklah, dia boleh warna walaupun comot-comot hasilnya.Semoga dipermudahkan oleh Allah untuk anak-anak saya dalam menuntut ilmu.Aminn..

2 comments:

  1. Comel senyum dua beradik ni.. sekolah sama temoat bagusla kan... mudah nak pantau n hantar... rajin teh umi dia masak... siap dgn buah lagi bekalnya.. bagus2

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq..tu lah senang nk hantar..umi ni hangat2 tahi ayam je:)

      Delete