Google+ Followers

Sunday, January 26, 2014

Mengidam Cempedak Goreng

Assalamualaikum dan hai♥♡♥

Makan apa tengah hari ni?Or maybe petang ni?Kami skip makan tengah hari tadi sebab dah beli kfc makan kat tasik.Paginya kitorang makan nasi berlauk di pasar tani.Saya baru saja lepas menikmati cempedak goreng yang sangat best.Goreng sendiri tau,husband pula buatkan teh o.Memang kena lah.

Entahlah dalam seminggu dua ni asyik terbayangkan cempedak goreng.Memang bila balik sekolah tiap2 petang pun mesti bau macam ada orang goreng cempedak.Bukan di rumah saya lah,rumah jiran.Kalau tak misteri rumah saya tu..hihi.Semalam pun di sekolah tengok ada cempedak.Memang terliur habis.Tapi malu nak minta sebab cempedak tu untuk potluck kawan yang akan berpindah..Kita tak join:( Cikgu2 sesi petang saja.

Hari ni memang target nak cari cempedak fresh la.Nak goreng.Alhamdulillah,kat pasar tani Seksyen 13 ada dijual.Yang dah goreng rm2 untuk 4 ulas.Mahal dah kan?Kalau dulu rm2 dah dapat 10 ulas dah kan!So,saya beli lah sebiji rm5.Bila kupas tadi,elok semua isinya.Dapat lah 11 ulas.Untunglah seringgit..hihi.Rezeki kami suami isteri.Anak2 tak makan.Cuma suami cakap tak cukup.Sikit sangat.Next time kita beli dua biji yea bang!

4 comments:

  1. saya x pandai grg cempedak..jadi keras kekung..waaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. buh telur 1 biji.ltk kunyit serbuk sket

      Delete
  2. Suka cempedak goreng..mkn time pns2 best..mmg ngam minum dgn teh o

    ReplyDelete