Google+ Followers

Thursday, January 16, 2014

Cerita Kami di 12 Rabiul Awal 1435H

Assalamualaikum dan hai..

Baru lepas key in APDM.Terhegeh-hegeh betul.Orang lain semua dah siap dah kan?Alhamdulillah.Better late than never.Hihi..

Sebenarnya nak share kisah semalam saya.Cerita cuti saya yang tak menjadi.Lain yang dirancang lain yang jadi.Asalnya, saya nak bawa anak sulung saya, Ain Insyirah ke Stadium Malawati untuk tengok perarakan Maulidur Rasul.Memang dah bangun pagi, gosok baju awal2 pagi lagi.Tapi, last2 semua tak jadi.Memang dah sampai dah dekat dengan orang yang berarak,lepas tu Zahin,anak ke-2 saya pun nak join juga.Ee,malaslah nak angkut semua.Diorang semangat betul.Zahin pun tunjuk bakat dia yang dah pandai selawat.Konon nak pujuk umi suruh bawa dia juga.Tak jadi, saya dan Ain masuk balik kereta dan kami tengok sekejap orang berarak.Oklah, diorang faham lah sikit2 tentang berarak tu..

Habis tentang berarak, perut pula lapar.Suami ajak kami ke Nasi Lemak Cinta Sayang.Memang dekat pun dengan stadium.Lepas makan nasi lemak,anak2 pula makan roti canai,kami singgah ke Hero sekejap.Beli barang2 dapur yang dah habis.Lepastu,tengok jam,baru 10.30 pagi.Suami ajak ke Masjid Seksyen 13, Shah Alam.Masjid baharu ni.Baru setahun diguna pakai.Lebih kuranglah yea;)
Suami nak solat sunat dhuha kat masjid.Jadi, kami anak beranak pusing-pusing dulu kat masjid ni.Wow,memang luas.Memang best.Tanpa sebarang air cond,ala-ala resort gitu..Rumah Allah,terasa aura positif dalam diri.

Cantik kan!Sesejuk mata memandang.

Bunga-bunga cinta

Kami juga sempat mengambil gambar posing di hadapan pintu masuk.Kalau perasan,kat belakang kami ada kolam air pancut.Mengikut suami,kalau malam,memang sangatlah cantik kolam tu.
Dua beradik tengah excited nak naik ke tingkat atas,tempat solat wanita.
                                                                    Ruang solat lelaki.
 


                             Lorong pejalan kaki yang berkonsepkan moden.
         Nak buat rumah macam ni lah juga.Baru tak stress.Setiap hari rasa macam di pusat peranginan.

Tadaa..Inilah gambar posing anak beranak.Memakai tudung soyellow dari AJ..Sangat kuning tau!!
Sekian saja berlintas langsung dari masjid.Petang pula, kami ke rumah abang saya di Lancong Heights,konon..Nak suruh nampak urban sket,kata kakak ipar saya.Kami kat sana untuk sambut birthday baby Nuha yang pertama.Sehingga itu, sekian..







4 comments:

  1. Lawanya masjid ni... aritu nak masuk tapi tak sempat.. lawa tu pakai tudung baru... menyerlah u...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan!lawa..heeehe..tq..u pun pakai lawa apa!

      Delete
  2. Tengok gambo pun dah tau...mmg konsep moden masjid tu gamaknya....
    Cantik....kita nak solat pun mcm best aje ek....
    Sekarang punya pattern mmg kontrakan UA..... tudung kuning baju warna lain..... sedondon dgn si kakak

    ReplyDelete