Google+ Followers

Sunday, December 22, 2013

Tune Hotel,Danga Bay

Assalamualaikum..

Niat untuk bercuti di JB akhirnya tercapai jua.Dah lama dah plan untuk ke JB tapi cuti akhir tahun ni barulah menjadi kenyataan.Kami ke JB dengan kereta yang dipandu suami.Bertolak dari Shah Alam lebih kurang pukul 11.30pagi dan kami sampai ke Tune Hotel pada pukul 5.30 petang.

Ya.Tune Hotel.Sebelum ni pernah dengar dan pernah tengok Tune Hotel di Kota Bharu yang lokasinya berdekatan dengan KB Mall.Suami sudah menempah hotel ni sebulan yang lalu melalui online dengan bayaran antara Rm100 hingga Rm200 semalaman.Jadi,kami kat Tune Hotel untuk dua malam.Dalam Rm300 lah bayarannya.

Tentang bilik,bilik ni agak kecil bagi kami satu famili.Jadi,malamnya kami tidur melintang sebab katil tak muat.Hihi.Bolehlah kan.Kalau berdua mungkin sangat selesa.Tapi bilik air dan peralatan lain memang sangat memuaskan.

Bagi yang risau tentang susah ke nak cari makanan di tengah bandar?Anda memang tak perlu risau sebab betul2 di hadapan hotel ada Restoran Sekinchan Ikan Bakar.Keluar sedikit dari hotel,banyak lagi deretan kedai makan seperti Kopitiam,Breakfast@7,Toast n Toast dan lain2.Kalau yang terlupa bawa berus gigi atau keperluan lain pun anda tak perlu risau sebab seven eleven pun ada di sebelah.Memang cukup puas hati.Atm pun dekat.Jalan kaki dah sampai.

Satu perkara lagi,lokasi yang strategik ini cuma mengambil masa 30 minit untuk sampai ke Legoland,Malaysia.Tentang tempahan tiket ke Legoland pula,ada Travel Agent di sini.So,tak payahlah kita nak beratur beki tiket.Beli saja online.Tapi ingat,travel agent ni ditutup sebelum 7.30 petang.Memang agent ni akan caj dengan bayaran transport sekali.Kalau kita menaiki kenderaan sendiri,caj akan dikurangkan.Ramai juga yang datang untuk membeli tiket ke USS.Sangat memudahkan kita.Bolehlah lepas ni plan ke USS..Kesimpulannya,bagi saya Tune Hotel ni sangat berbaloi sesuai dengan slogan 24 amazing locations across Asia and The UK.

2 comments:

  1. Wah..syoknya diorang ke JB hujung minggu ni.. masuk uss sekali? Aduih syoknya... jeles2.. nanti upload gambar banyak3 k..

    ReplyDelete